Figuratieve Schilderijen

Figuratieve Schilderijen

Galerie Korpershoek

Oosterveen 27
7711 BN Nieuwleusen
Tel. 06 - 41 15 08 97
info@galeriekorpershoek.nl

Janet


Janet Korpershoek Nieuwleusen"Schilderen is mijn grote passie, ik ben behoorlijk ongeduldig maar kan me compleet in een schilderij verliezen.

Als klein meisje was ik al gefascineerd door de schilderijen die mijn moeder op het doek toverde. Ik plantte mijn veldezeltje naast haar ezel en vertelde haar dat ik vliegende paarden wilde gaan schilderen. Nogal hoog gegrepen vond ze dus heb ik mijn schoenen maar geschilderd. Na dat schilderij volgden er vele, alleen heb ik de vliegende paarden nooit gemaakt.

Ik ben een romanticus en wil dat in mijn schilderijen uiten. En dat kan in de meest verschillende technieken. Het eindresultaat is voor mij niet eens het doel maar het proces er naar toe. In mijn meest recente werk schilder ik “Karakters”, waarin handeling en houding als fragment zijn vastgelegd.

Schilderen is voor mij als een boek, wanneer je weet hoe die eindigt is het lastig hem uit te lezen. Onderwerpen voor mijn schilderijen hoef ik niet te zoeken. Ze dienen zich aan, zijn er zo maar, en ik werk ze uit. Op het moment dat ik begin te verzinnen wordt het niks dus maar gewoon laten komen!"

Janet